Petra Punt-Rensema

Petra Punt-Rensema - Nieuwstraat1

Als een kind die met verwondering naar zijn omgeving kijkt, kan ik vol overgave mijn omgeving bestuderen en geïntrigeerd zijn door de samenhang van onderdelen en de perfectie ervan. Dan vind ik vaak de eerste ideeën voor een nieuw ontwerp en tevens ook de frustratie dat mijn handen deze perfectie nooit zouden kunnen evenaren.
De behoefte om beeldend vorm te geven is er in mijn leven altijd geweest, na een carrière in het onderwijs werd deze behoefte sterker en zag ik de mogelijkheid om het prachtige vak edelsmid mij eigen te maken.
In het landelijke West-Friesland, waar mijn atelier en bedrijf Petra Rensema Design is gevestigd, worden al mijn creaties geschapen.

De materialen die ik gebruik zijn vooral zilver en goud, daarin verwerk ik edelstenen of parels, maar ook met emaille verfraai ik mijn werk. Mijn ontwerpen smeed ik direct uit het materiaal, hierdoor is elk ontwerp uniek.
Alles in mijn omgeving kan mij inspireren tot een ontwerp, van een muziektekst tot vogels die naar het zuiden trekken. Hierdoor is mijn collectie heel divers. Elk seizoen vult mijn collectie aan met nieuwe unieke stukken.

Met de door mij ontworpen en vervaardigde sieraden wil ik een kunstwerk maken dat blijft intrigeren, een statement maken zonder de draagbaarheid uit het oog te verliezen.

Het zijn stuk voor stuk bijzondere handgemaakte sieraden in een stijl die je nergens anders tegenkomt.
Al mijn sieraden worden met ambachtelijk vakmanschap door mijzelf in eigen atelier vervaardigd. Geen sieraad is exact gelijk door het handwerk, waardoor men echt iets bijzonders draagt.

Stuur Petra een eMail…

Contact

Locatie

Nieuwstraat 1, Deventer

Open: Do - vrij - za : 11.00 - 17.00
andere dagen op afspraak

Telefoon

0570 - 442055

06 - 11300582‬