Elise Vermoolen

Elise Vermoolen - Nieuwstraat1

Als kind vond ik het heerlijk om te tekenen. Voor een verjaardag kreeg ik een grote doos aquarel kleurpotloden van mijn opa en oma. Wat een prachtig cadeau, zo’n regenboog vol mogelijkheden. Ik heb de doos nog steeds. Laatst moest ik glimlachen toen ik zag dat ik zoveel heb gekleurd met de zalmroze en mintgroene kleurpotloden, tot het korte stompjes waren.

Ruim 15 jaar geleden maakte ik kennis met het edelsmeden. Ik wilde iets creatiefs doen, iets wat ik nog niet eerder had gedaan. Ik vond een workshop edelsmeden in Utrecht en ging erheen op een druilerige zaterdag. Bijna had de docent de workshop afgeblazen, want er zou die dag behalve ik maar één andere deelnemer zijn. Gelukkig liet hij de workshop doorgaan en ging ik aan de slag. Niet wetende dat dit het begin van zoveel meer zou zijn.

Na deze dag was ik super enthousiast. Niet alleen over het resultaat, ook de weg ernaar toe. Dat ik een sieraad kon ontwerpen en maken. Het smaakte naar meer. Na deze workshop deed ik de cursus en uiteindelijk volgde ik de beroepsopleiding tot edelsmid bij Academie voor Edelsmeden Ben van Helden in Zeist.

Na mijn afstuderen in 2010 ontwikkelde ik steeds meer mijn eigen stijl, met organische blad- en bloemvormen en vloeiende lijnen. Inspiratie voor nieuw te maken sieraden krijg ik tijdens mijn wandelingen in de natuur en reizen.

Ik verwerk mijn ideeën graag in edele metalen, zoals gerecycled goud en zilver. Vaak voeg ik hieraan andere materialen toe, zoals bijvoorbeeld edelstenen, leer, hars of emaille. Niet zelden kies ik voor materialen in roze en groene tinten, net als de kleurpotloden van vroeger.

Als ik een sieraad op maat ga maken vind ik het fijn om een gesprek te hebben om te horen wat de wensen zijn. Wat is de aanleiding waarvoor het sieraad gemaakt mag worden (huwelijk, geboortesieraad, mijlpaal, jubileum, herinneringssieraad etc)? Welke materialen hebben de voorkeur? Mogen we edelstenen in verwerkt worden? Vaak maak ik tijdens zo’n gesprek een paar schetsen en werk ik deze later uit in een ontwerp. Na akkoord daarop ga ik aan de slag, met soms een tussentijdse pasafspraak.

Spreekt mijn vormgeving je aan en wil je door mij een sieraad laten maken?

Stuur Elise een eMail…

Contact

Locatie

Nieuwstraat 1, Deventer

Open: Do - vrij - za : 11.00 - 17.00
andere dagen op afspraak

Telefoon

0570 - 442055

06 - 11300582‬